Ernst Altien

  Ernst Altien og de censurerede udstillinger.

 

Den første censurerede udstilling. Hillerød Kunstdage. 2007.  

I de senere år har Ernst Altien brugt mere tid på sin kunst efter at have drevet omkring i mange retninger i årevis. En dag sagde han til mig, - Ja, jeg ved godt at jeg er løbet efter guldet for enden af mange regnbuer, men det var jeg nødt til. Var den en fejl? Jeg ved det ikke, det var den vej, jeg måtte følge. Men havde jeg vidst dengang, hvad jeg forstår i dag, havde tingene måske udviklet sig anderledes. 

En sen aften begyndte vi at diskutere de censurerede udstillinger. Ernst var lidt nervøs for dem, - hvordan skulle jeg - eller du for den sags skyld - kunne komme ind på dem? Men lidt senere blev vi enige om at forsøge. Jeg tog hans billeder med, og vi kom begge ind. Ernst følte, at det var en stor sejr og et pejlemærke for fremtidens arbejde. Det gjorde ham så meget mere glad og optimistisk, fordi han følte at han havde levet i en kunstnerisk ørken af isolation siden den store brand i 1983. På grund af en fejl i mit lidt ældre program, kan billederne ikke læses ind fra denne udstilling. Se evt. i den engelske udgave.  

 
 

 

  Anden censurerede udstilling. Kunstnernes Sommerudstilling. 2011. 

  I sommeren 2011 kom Ernst Altien igen ud af sit hi og sendte ind til den prestigefyldte Kunstnernes Sommerudstilling - og blev antaget. 

 

Portræt. Sara I. Never saw a Woman so alone.

Da Ernst Altien ikke mødte op til ferniseringen, måtte Sven Frøkjær-Jensen repræsntere ham. 

   

 

Tredie censurerede udstilling. RÅ, Roskilde Open 2011. 

I første omgang var Ernst ikke meget for at forsøge at komme in på Roskilde Åben, måske fordi jeg havde været med i 2010. Men til sidst lod han mig tage tre billeder med til censureringen - og kom ind. Han fik oven i købet en 2. pris. 

 

Portræt. Sara II. 

Sven Frøkjær-Jensen modtager prisen på Ernst Altiens vegne af Roskilde kunstforenings formand Jens Pedersen.

Forside